Belöning för hela familjen: koka vår goda, krämiga rispudding med mandel och en varm körsbärssås, sockerfri och lämplig för diabetiker.
Preparatet:
- Koka en portion risgrynsgröt av 1 liter mjölk och ca 2 dl ris – och kom ihåg att inte tillsätta salt. (se eventuellt på grötrisförpackningen)
- När risgrynsgröten är kall, blandas den med vaniljfrön, hackade mandlar, rivet citronskal och Hermesetas Lattströ.
- Vispgrädden vispas och blandas i gröten. Serveras med ljummen körsbärssås.
Allmän information
Ingredienser
Portion risgrynsgröt
1
Hermesetas Lattströ
2 msk
Frön från 1 vaniljstång
Skållade och finhackade mandlar
50 g
Vispgrädde
3 - 4 dl
Lite rivet citronskal
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
12390
2065
kcal
2950
491
Protein g
66.5
11
Kolhydrat g
217.5
36
Fett g
204
34