Färsk gurk-avokado-sallad med grapefrukt och rökt lax
Kreativ sallad för den som älskar rökt lax: Trolla fram ett kulinariskt konstverk med salladsgurka, avokado, och grapefrukt och låt smaka!
Preparatet:
- Skär salladsgurkan på längden i breda strimlor med en potatisskalare. Tärna avokadon och strimla salladslöken.
Filea grapefrukten, samla samtidigt upp juicen till dressingen och ställ båda två åt sidan. - Häll alla ingredienser till dressingen, inklusive Hermesetas Flytande och den uppsamlade grapefruktjuicen (ca 50 ml) i en skål och rör om.
- Blanda alla ingredienser till salladen med dressingen i en skål och fördela den på två tallrikar. Dra isär laxen i bitar och fördela den på två tallrikar. Strö över de rostade pinjenötterna och servera.
Allmän information
Ingredienser
Sallad:
Salladsgurka
1
Avokado
1
Grapefrukt, rosa
1
Salladslökar
2
Rökt lax
125 g
Pinjenötter, rostade
50 g
Dressing:
Grapefruktjuice (samla upp när den fileas)
50 ml
Olivolja
25 ml
Hermesetas Flytande
5 ml
Salt
1/2 tsk
Svartpeppar
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
5284
2642
kcal
1258
629
Protein g
58
29
Kolhydrat g
43
21.5
Fett g
94
47