Enkla jordnötssmörkakor
Helt enkelt: Ta en 20 minuter lång paus och förbered dessa läckra jordnötssmörkakor till nästa fikapaus.
Preparatet:
- Sätt ugnen på 180 °C över-/undervärme.
- Knåda jordnötssmöret med ägget, Hermesetas Lättströ och bakpulvret till en smidig deg i en bunke.
- Forma med händerna degen till ca 16 kulor, sprid ut dem på plåten med tillräckligt avstånd mellan varandra och platta till lite lätt. Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
Tips: Som alternativ till jordnötssmör med bitar kan även krämigt jordnötssmör användas. Jordnötssmöret måste i vilket fall vara saltat - om inte bör ca 1/2 tsk salt tillsättas.
Allmän information
Ingredienser
Jordnötssmör med bitar, saltat
200 g
Hermesetas Lättströ
12 g
Bakpulver
1 tsk
Ägg (storlek M)
1
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
5645
353
kcal
1344
84
Protein g
52.5
3
Kolhydrat g
26
1.5
Fett g
113.5
7