Choklad-granola
För mycket russin? För lite nötter? Saknas den där kicken? Gör din egen choklad-granola och ät bara det som du tycker är godast!
Preparatet:
- Häll de torra ingredienserna i en stor bunke och rör om ordentligt. Tillsätt osötat äppelmos och smält kokosolja till den torra blandningen, blanda väl och fördela på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda granolan i 160 °C över-/undervärme i ca 45 minuter (eller låt torka). Öppna ugnen en aning var 10 minut, låt fukten avdunsta och rör om i granolan. Förläng torkningstiden i ugnen om granolan fortfarande är fuktig efter 45 minuter.
- Ta ut granolan ur ugnen och låt den svalna helt så fort den har torkat. Förvara i en lufttät behållare och förbruka inom några veckor.
Tips: Med denna granola är det särskilt viktigt att den får torka och svalna helt innan den förpackas (annars kan den börja mögla senare i förpackningen).
Allmän information
Ingredienser
Torra ingredienser
Havregryn
100 g
Mandel eller hasselnötter
50 g
Kokoschips
25 g
Kokosflingor
25 g
Kakaokross
50 g
Kakaopulver
40 g
Hermesetas Lättströ
10 g
Flytande ingredienser
Osötat äppelmos
150 g
Kokosolja, smält
50 g
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
7950
795
kcal
1893
189
Protein g
50.5
5
Kolhydrat g
87.5
9
Fett g
151
15