Zucchinikaka
Har du någon gång provat en kaka med grönsaker? Vårt läckra recept kombinerar zucchini med mandel - muskotnöt och kanel ger kakan sin speciella smak. Våga prova! Du kommer att bli överraskad över hur gott det smakar.
Preparatet:
- Sätt ugnen på 180 °C över-/undervärme.
Tvätta och riv zucchinin fint. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. - Vispa äggen i köksmaskin eller med elvisp. Tillsätt sedan oljan och mjölblandningen och blanda väl. Först till sist vänds den rivna zucchinin ner i degmassan.
- Häll den färdiga kaksmeten i en liten smord fyrkantig form och grädda ca 45 minuter.
Tips: Strö gärna lite Hermesetas Lättströ över den färdiga kakan innan servering.
Allmän information
Ingredienser
Torra ingredienser
Mald mandel
200 g
Hermesetas Lättströ
10 g
Bakpulver
2 tsk
Kanel
0,5 tsk
Muskotnöt
1 knivsudd
Salt
1 nypa
Fuktiga ingredienser
Zucchini
200 g
Ägg, storlek M2
2
Solrosolja
50 ml
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
7241
1207
kcal
1724
287
Protein g
66.5
11
Kolhydrat g
15
2.5
Fett g
156.5
26