Hemmagjord tomatketchup
Smaksättning måste inte alltid hämtas från butikshyllan: Lyxa till dina pommes frites med en hemmagjord ketchup.
Preparatet:
- Hacka löken grovt och stek den glansig i solrosolja. Tillsätt tomater, äppelcidervinäger, Hermesetas Lättströ och salt i kastrullen och låt koka på medelhög värme i ca 10 minuter. Tillsätt tomatpurén och smaka av med salt och Hermesetas Lättströ.
- Mosa tomatketchupen med mixerstav, tryck den genom en sil och använd en tratt för att fylla den på flaska (ger ca 250 ml ketchup).
Tips: Grundreceptet kan lätt varieras med andra kryddor:
För curryketchup låter du ett halvt äpple och 1 tsk currypulver koka med i blandningen.
För BBQ-ketchup tillsätter du lite röksalt, 1/2 tsk paprikapulver och lite chili.
Allmän information
Ingredienser
Tomater, i bitar
1 burk
Lök
1
Solrosolja
1 msk
Äppelcidervinäger
2 msk
Tomatpuré
1 msk
Hermesetas Lättströ
2-3 tsk
Salt
0,5 tsk
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
851
145
kcal
207
34
Protein g
6
1
Kolhydrat g
21
3.5
Fett g
10.5
2