Amerikanska blåbärspannkakor
Gillar du amerikanska pannkakor? Då måste du prova vårt recept på den fluffigaste varianten med blåbär. Hemlig ingrediens: Äppelcidervinäger.
Preparatet:
- Separera äggvitorna från äggulorna. Vispa äggvitorna hårda med en mixer och ställ åt sidan. Blanda äggulorna tillsammans med Hermesetas Lättströ i en matberedare, tillsätt sedan mjölk och äppelcidervinäger och blanda.
- Blanda de torra ingredienserna (mjöl, bakpulver, bikarbonat, vanilj och salt) väl i en skål och rör ned ägguleblandningen.
- Skölj blåbären och lägg även dessa under degen. Lägg till sist ner äggvitorna
- Värm lite smör på medelhög värme och stek pannkakorna på båda sidorna tills de är gyllenbruna. Använd ca 2 matskedar av degen för varje pannkaka.
Tips: Ett alternativ till fruktiga blåbärspannkakor är zebrapannkakor, vilket är en rolig variant, särskilt för barn. Dela bara degen innan den hälls i pannan, blanda hälften av degen med kakaopulver och droppa sedan alternerande de två degfärgerna i pannan för att skapa mönstrade pannkakor.
Allmän information
Ingredienser
Ägg, storlek M
2
Hermesetas Lättströ
2 msk
Mjölk
150 ml
Äppelcidervinäger
1 tsk
Mjöl
150 g
Bakpulver
2 tsk
Bikarbonat
0,5 tsk
Vanilj, malen
1 knivsudd
Salt
1 nypa
Blåbär
150 g
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
3654
913
kcal
870
217
Protein g
36.5
9
Kolhydrat g
134
33.5
Fett g
19.5
5