Vegansk varm choklad med havremjölk
Är du sugen på en vegansk frestelse? Unna dig en varm choklad med havremjölk, högprocentig mörk choklad och en nypa kanel.
Preparatet:
- Rör ihop alla ingredienser i en kastrull med en visp och koka upp. Då löser kakaon och chokladen upp sig och stärkelsen binder den varma chokladen.
- Fördela den varma chokladen i två koppar och servera. Garnera efter smak med skummad havremjölk (eller vegansk grädde) och strö över en nypa kakao eller kanel. Njut den varm.
Allmän information
Ingredienser
Havremjölk
500 ml
Mörk choklad (minst 70 % kakao)
20 g
Kakaopulver, kraftigt avfettat
2 msk
Hermesetas Lättströ
2 msk
Stärkelse
1 msk
Kanel
1 nypa
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
1755
878
kcal
418
209
Protein g
8.5
4.5
Kolhydrat g
55.5
28
Fett g
15.5
7.5