Terrin med aprikoser och röda vinbär
TILLAGNING:
För en rund eller avlång form på 1 liter.
Koka upp de färska och torkade aprikoserna i apelsinjuicen och låt dem koka i ca 10 min tills de blir mjuka. Purea dem i en mixer och häll tillbaka dem i kastrullen. Blanda agar-agarpulvret med vattnet. Blanda i Hermesetas Lättströ och häll blandningen i purén. Låt massan koka upp under omrörning och låt den puttra i 2 eller 3 minuter. Ta kastrullen av värmen, tillsätt färskosten med lätt hand och blanda snabbt ihop blandningen till en kräm. Tillsätt vinbären och häll blandningen i en rund eller avlång form. Låt det svalna och ställ sedan formen i kylskåpet ett par timmar eller över natten, så att massan stelnar. Strax före servering doppar du formen snabbt i hett vatten, häller upp terrinen på ett fat och skär den i skivor. Garnera med valfria frukter och bär.