Paj med blandade bär
TILLAGNING:
Häll mjölet i en skål och gnugga i margarinet med händerna så att det uppstår en grynig massa. Tillsätt Hermesetas Lättströ och rör om innan du häller i äggulan och så pass mycket vatten (2-3 msk) att det uppstår en fast deg. Kavla ut degen och klä en pajform med naggade kanter på 20 cm. Ställ pajen kallt i 30 minuter. Värm ugnen till 220 ºC. Lägg jordgubbarna och hallonen i mixern och purea dem. Sila bort kärnorna och häll purén i ett mått. Fyll på med mjölk till 450 ml. Värm blandningen lätt på spisen. Blanda ägg och Hermesetas Lättströ i en skål och tillsätt mjölkblandningen. Häll smeten i pajskalet och grädda i 10 minuter. Sänk värmen till 150 ºC och grädda i ytterligare 20-25 minuter tills fyllningen har stelnat. Skiva resten av jordgubbarna och dekorera pajen med dem och hallonen.