Körsbärstårta
TILLAGNING:
Sätt ugnen på 175ºC.
Vispa ägg och Hermesetas Lättströ vitt och pösigt. Tillsätt hett vatten. Blanda vetemjöl, potatismjöl, kakao och bakpulver. Sikta mjölblandningen och rör ner den i äggblandningen. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 26 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt kakan kallna. Stjälp upp den och dela kakan i 2 bottnar. Lägg nedersta delen på ett fat. Blanda kirsch, vatten och Hermesetas Lättströ. Fördela blandningen på tårtbottnen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa grädden och vänd ned gelatinet. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i gräddblandningen. Lägg körsbär på bottnen (spar några till garnering).
Fördela 1/3 av gräddblandningen ovanpå körsbären. Lägg på översta tårtbotten och täck hela tårtan med gräddblandningen. Garnera med choklad soch körsbär.