Hallon-banan-glass
Sommar och glass hör ihop - och hemlagad glass smakar bäst! Lätt att göra själv och dessutom kalorisnål. Ren njutning! Överraska dina närmaste med det här goda och hemlagade receptet.
Preparatet:
- Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur kornen. Häll vaniljstång och –korn i en gryta tillsammans med hallon och koka upp det tills hallonen är urkokta. Sikta hallonmassan genom en sil så att kärnorna siktas bort och du får en blank hallonpuré.
- Skala bananerna och lägg dem i en mixer tillsammans med grekisk yoghurt, hallonpurén och Hermesetas Flytande. Blanda det till ett jämnt mos utan klumpar.
- Vispa grädden till ett lätt skum och vänd försiktigt samman den med det blandade banan-/hallonmoset. Häll det i en glassmaskin och låt det blanda 30-45 minuter tills glassen är fast.
Allmän information
Ingredienser
Frusna hallon
150 g
Vaniljstång
1
Bananer
2
Grekisk yoghurt
100 g
Hermesetas Flytande
10 droppar
Vispgrädde
1.5 dl
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
3763
1881
kcal
896
448
Protein g
12
6
Kolhydrat g
84
42
Fett g
60
30