Fruktkaka
Fruktkaka utan socker: Den lätta sötman hos Hermesetas Lättströ understryker smaken av kiwi, banan, druvor, hallon och blåbär.
Preparatet:
- Kaka: Värm ugnen till 200 °C. Knäck äggen i en skål och vispa dem tillsammans med Hermesetas Lättströ tills blandningen blir luftig. Häll i smöret och vispa ihop.
- Sikta mjöl, bakpulver och vaniljpulver i en skål. Tillsätt omväxlande mjölblandningen och mjölken till äggblandningen, lite i taget, under omrörning och fortsätt tills allt är tillsatt och smeten är fin och jämn utan klumpar.
- Klä en bakform (32x22 cm) med bakplåtspapper och häll smeten i formen. Baka kakan i ugnen i cirka 30 minuter. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna helt.
- Topping: Häll vispgrädden i en skål och vispa den tills den har blivit lätt och luftig. Tillsätt vaniljpulver och skyr och rör runt.
- Skala bananen och kiwifrukterna och skiva dem. Dekorera kakan, först med gräddblandningen och sedan med frukt och bär.
Allmän information
Ingredienser
Kaka:
Hermesetas Lättströ
35 g
Ägg
6
Smör, rumstempererat
70 g
Vetemjöl
375 g
Bakpulver
4.5 tsk
Vaniljpulver
1 tsk
Mjölk
3 dl
Topping
Vispgrädde
2 dl
Vaniljpulver
0.5 tsk
Skyr
1 dl
Banan
1
Kiwifrukter
3
Färska hallon
60 g
Färska blåbär
60 g
Kärnfria vindruvor
50 g
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
15069
1256
kcal
3588
299
Protein g
115
9.5
Kolhydrat g
375.5
31
Fett g
15
180.5