Skrynkliga chokladkakor med guldpuder
Eleganta godsaker till advent: Skrynkliga chokladkakor med guldpuder! Av våra kakor med Hermesetas Lättströ tar även personer med diabetes gärna för sig.
Preparatet:
- Värm ugnen till 175° C. Vispa ihop smör och Hermesetas Lättströ tills det blir ljust och luftigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning. Tillsätt mjöl, kakaopulver, bakpulver och salt och rör om tills allt är sammanblandat och har en jämn konsistens.
- Rulla små runda kulor av degen och fördela dem på en bakplåt med bakplåtspapper. Strö ätbart guldpulver över degkulorna och ställ bakplåten i ugnen. Grädda dina kakor i 12-13 minuter och låt dem därefter svalna på ett ugnsgaller.
Allmän information
Ingredienser
Smör, rumstempererat
110 g
Hermesetas Lättströ
15 g
Ägg, rumstempererade
2
Vetemjöl
160 g
Sötat kakaopulver
80 g
Bakpulver
1.5 tsk
Salt
0.25 tsk
Guldpulver
Näringsvärde
Recept:
Del:
kJ
7560
343
kcal
1800
82
Protein g
48.5
2
Kolhydrat g
125.5
5.5
Fett g
123
5.5